3 oct 2015, 21:21

Глас за човека 

  Poesía » Filosófica
323 0 2

Човек се ражда на земята

да расне и да порасте.

И да не хвърля, да не мята

по вас където и да сте.

 

И дните му да са блажени,

а радостта да му е гост.

И по любов да се ожени,

за щастие да вдига тост.

 

И да си създаде децата -

към утрето да сложи мост.

И да укрепва им крилцата,

и да им бъде - в помощ - лост.

 

И път след себе си да има

и в него- своята следа.

Да няма във душата зима...

Да носи полза- не вреда.

 

Кога си тръгне той накрая,

да бъде тачен и честит.

Награда да му бъде Рая,

в душата си да бъде сит.

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??