Гологръдите дропли
Когато се сблъскахме, бях малка и няма.
Е... не, че сега съм голяма.
Но ти разгада тоя взрив помежду ни
и просто прибра ме. Без думи.
Отдавна не гнездят гологръдите дропли
в полята, в гнездата си топли.
Притихнала в теб, като тях гологръда,
в ръцете си взе ме. До теб да пребъда.
© Мари Елен- Даниела Стамова Todos los derechos reservados