Горчиво...
Сърцето ти е ябълка в зелено
и чакам цяла вечност да узрее.
Тъй с резен някога и Ева
съребрено Адама e подвела.
Във семка целомъдрена завивам
искра на страст и дива мента!
Нощта на хълбок сяда като паж
да варди от очи неверни...
Горчат смокините... бедра тежат
и зреят като дюли хълмове...
Избухват в злато восъчни тела...
Топим се от жарта на съмване...
Ще стихнат другите слънца,
в прозорците ще лъснат слюди.
Навява меланхолно утринта
бездомната събуденост на другите.
Ти тъй си чужд! Обущата ти пара
пущат... и якето локомотив
надува свирка сбогом. А бе плодът
за двама – сладко примамлив,
причастието – сочно и притомно!
Облякох се в мита и пих мечти,
но вятърът ти свирна татък.
Избягахте. Реалността надви!
След месец-два до нечий сам прозорец
едно дръвче ще засадя.
Ще вържа златен плод
най-горе на върха!
Щом змеят дойде,
ще спра
да те очаквам
повече.
© Златина Георгиева Todos los derechos reservados