8 nov 2008, 6:03

Горчивото в соленото се губеше 

  Poesía
711 0 11

Онази сутрин подсладих кафето ти.

Опивах се от цветните му пари.

Дъхът му ми всели халюцинации.

Залутах се в потиснатото старо.

...

Изпих го бързо. С ласка за сбогуване.

И с тъпа болка. С тъпа безсловесност.

Допих те нежно. Изпокъсах струните

на малкото ми скътана човечност.

 

След мен дочух солници да се смеят.

Те бяха трън в окото на сълзите ти.

Проклех те, заради солта във вените.

Откраднах захарта за дните си.

...

Онази нощ изсипах сол в кафето ти.

Пое го тежко. Още ми е тъжно...

Горчивото в соленото се губеше.

Смъртта ти бе дошла, за да се върна...

© Йоанна Маринова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??