1 oct 2008, 11:19

Горе на ч... на ореха :))) 

  Poesía » De humor
591 0 5
 

На ореха беше баба Краска (krasimira1)

а първа помощ и оказа баба Ана (Етчи)

 

 

 

Качих са на ореха, за да го обера -

тъй де... реколтата му да събера.

Като маймун по клоните са катеря,

сред листата чак не мога са намеря.

То харно, ама взех, че са завъртях,

това точно най-много дето са боях.

И докато са усетя, са заклещих даже,

а сега де, дано поне Ана са покаже.

 

Тръгнах за дома на съседката Краска,

щото признавам, без нея миг не мога.

Не само, защото ми е тя първа дружка,

ами щото днес отвътре иди ми тревога.

И що да видя! Когато наближих къщата,

на ореха и в двора, качил са маймун.

Маймунка, ма мяза кат Краска същата!

И ръкомаха нещо - същински тайфун.

 

Викам си - тоз път, Краске, висна направо,

ами дано не падна, ще са държа здраво.

Ми тъй е  като са тургам навсякъде все,

ама от таз излагация, няма вече на къде.

Пустият му орех да бях го друснала само,

мале мила, взе ми са схвана лявото рамо.

Баба Ана дойде милата да ма потърси,

дано клона върху нея да не ма изтърси.

 

Гледам нагоре, сърце от страх ми лупа,

а от кръста надоле... аха и да са изложи.

Поглеждам и под ореха с дървата в купа,

дърво да зема за защита  ако са наложи...

Ала маймунката от клона в миг проговори,

викам: „Ано, пак тез отгоре пращат факс",

а пък гласът и същ Краскиния, ама са зори...

И ми просветна, всичко прозрях на макс.

 

Ано, склерозата и на тебе не ти е простила,

не видиш ли, че аз в клоните съм са скрила?

Откъде ти са тез маймуни разни привиждат?

Без усилватели вече очите ти хич не виждат.

Аз на килограми по-приличам на мецана,

уф и десният крак сега взе чи ми са схвана.

Какви са тези твоите факсове... специални?

Виж, помогни с действия бързи, радикални!

 

Краске, ти ли си, какво правиш там горе чак?

Леко! Присъпяй бавно  да не скършиш клона.

Скачай, ши та прихвана. Дори да падна възнак,

върху мен на меко ши си  в дунапренна зона...

Или ако искаш почакай, да хукна до мегдана

и да привикам де, който вида, да са сберем.

По-сигурно ши е (не че сама не мож та хвана),

хем пък и дружно тоз орех голям ши оберем.

 

А, виж тоз път та харесах, идеята е страхотна,

винаги съм казвала, че в глава си по-имотна.

Тичай бърже на мегдана, че направо умалях,

има бая хора, преди малко от високото видях.

Разкажи им в каква ситуация съм са поставила

и че направо между клоните си ма изоставила.

Дано само с клона взаимно ни са прекършим,

че много набързо цялата работа ще я свършим .

© Анета Саманлиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??