Бетонни кули с облаците сливат се
и скриват се зад планини от прах,
пушек от комините издига се
и въздуха прогонва със замах.
Шумът на мощните автомобили
притъпява вътрешната тишина,
в която надълбоко хората са скрили
останките от разрушените сърца...
Изкушения ни дебнат постоянно
от витрините, рекламните пана,
те предлагат щастие измамно,
погубващо човешката душа...
Кръчми, барове и дискотеки -
там изпива се и малкото морал.
Тежест си придават хора леки
и на ценностите казват ''Чао!''...
Градът голям към себе си ни дърпа
обещавайки ни блясък и охолство, лукс,
но зад лукса крие се опърпан
дрипльо, хванал грешен автобус...
© Калински Todos los derechos reservados