Въобще не мислех днес да ви разказвам,
музата ми съвсем се изпари.
От тия жеги истински се смазвам,
не правя нищо, толкоз ме мързи.
Какво ми трябва в тоя припек, задух,
освен да си отворя бири три
и да лентяйствам търсейки прохлада,
по мене всичко вече се топи.
В притихнал парк под сенките да крача
и после без да мисля, ей така
да скоча във фонтан, щом падне здрача.
Не искам друго в тая мараня.
© Данаил Таков Todos los derechos reservados