14 oct 2022, 11:12

Грешни и праведни 

  Poesía
180 4 5

Грешни са хората по своята същност,

грешни мечтаят и грешни грешат.

Сърцата препълни с обич са, всъщност,

по друми трънливи непрестанно вървят.

 

Ветрове ураганни сетивата прекършат.

Стелят се в душите сиви мъгли.

Изстрадали с болка и обич прегръщат,

потъват, изригват, дори да кърви.

 

Носят си кръста, глава не прекланят,

разпятието не може да ги сломи.

На вечеря потайна и дявола канят -

праведни и грешни човешки съдби.

 

Там, точно отляво, дълбоко в гърдите

прилежно надиплени спомени бдят.

Щом бурите стихнат, разпалват мечтите,

надежда и вяра, за да възкресят.

 

Грешни и праведни нижат се дните.

Надмогнали участ, енигми редят.

Благоговение вещаят звездите -

в стъпките грешни цветя да цъфтят.

 

Ромашка, 13 октомври 2022

© Златка Чардакова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Злати,много силен стих, да грешни сме,затова сме тук, за да се учим и израстваме духовно.Но като гледам какво се случва с хората, е ясно, че никога няма да помъдреем! Хареса ми !
  • Георги, Тони, Тоти! Благодаря с поклон!
  • Чудесен стих!
    Поздрави! Успех!
  • "Грешни са хората по своята същност" - всички сме грешни, Злати. Аз идеален човек не познавам. Всички сме грешни и всички страдаме!
  • Много ми хареса.
Propuestas
: ??:??