15 nov 2018, 22:33

Гротеска 

  Poesía
242 0 2

Студът, пролазва по стъклата.

Облича в скреж, сърцето на човек...

Тъмата носи свойта сива злоба!

Напомня ни че зима е дошла.

В пролуките студът просвирва...

с вълчи вой пропява във нощта.

Зима е... студена и коварна!?

Тропа тя на нечия врата.

В стая, тъмна и студена...

свети свещ една, кандилница,

полюшваща се странно...

А мирисът на студ лепи!?

Дъхът на сталакмити става,

сълзите са кристален грях...

Ръце напукани, към свещта протегнали,

надежда търсим и топлина.

© Ангел Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??