8 nov 2023, 18:56  

Hадежда в куфар 

  Poesía
376 5 9

                       и в крайна сметка винаги остава
                       надежда в куфар… и един човек.
                                                  Жени Иванова

 

 

 

Надеждата си в куфара напукан
е скътал и е тръгнал. Накъде?
Не е за там, а място няма тука
и мъката душата му яде.

 

Той щастието рони на минути
и само вяра има, а далѝ
сред думите, от никого не чути,
ще види някой колко го боли?

 

Когато всички гълъби нахрани
и залезът над него прокърви,
със стих превързал кървавите рани,
ще легне там, в зелените треви.

 

Бездомник луд ще е, дърво без корен,
но ще гори и в тъмното дори,
там, в куфара, от алчните отворен,
надеждата, а той ще я дари

 

на всеки, който скита по Земята,
с нозе подбити в своя път нелек,
това остава – вярата ни свята,
надежда в куфар, обич и човек...
 

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Кажи ми колко ли тежи вината
или пък онзи първороден грях,
за който плащаш и до днес цената,
сервирана с Божествения гняв…
Кажи ми нужно ли ти е пространство, ...
  427  14 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??