17 may 2015, 0:15  

ххх 

  Poesía » Otra
245 0 0

Живеем спънато, смутено,

с проблемите си безконечни,

с мечтите ниски, до колене,

и вярваме - ще бъдем вечни.

 

Не чуваме – шептят листата,

не виждаме деня сияен...

И в погледите на децата

не можем да се разпознаем

 

Не помирисваме цветята.

Подритваме бездомно куче.

И подминаваме ръката

на просяка бездомен, скучен.

 

Върти се тромаво земята.

Във такт със нея се въртиме...

Без жал животът ни премята...

Но ние здраво  се държиме -

 

ту смело следваме химери,

ту цели гоним  тъй далечни.

И все със някой сили мерим,

и вярваме – ще бъдем вечни...

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??