9 feb 2013, 11:17

Художник 

  Poesía » De amor
917 0 18

Щом се вдигне денят, наострил лъчи

и нощта се отдръпне тревожно,

по платната ми бели с кадифени бои

вдъхновено рисува художник.

 

Раздипля със пръсти от захар памук,

леко облаче, изворче стръмно...

И прелива в цвят, в аромат и във звук

тази сладост, с която се съмва.

 

Ухае на синьо, на обич и мощ

от крилцата на две пеперуди,

с букетче звезди от небесния кош

се усмихва във утрото чудо...

 

... най обичам след приказна нощ

моят художник любим да ме буди.

© Миглена Цветкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??