Eдна жена, която си обичал,
пресича хоризонти и пристанища,
а фарът след походката ѝ ничия
нелепи сенки има под очите.
И няма дребни да ѝ върне залеза
за мъката, която му продаде.
Една жена с очите ти се обзаложи,
че няма да изгрее слънцето.
Стисни ги силно, за да е красива,
когато си отива като минало,
с което другите ти кожи свикват,
докато мракът ти отвърне с раждане.
© Todos los derechos reservados