Протегни си и двете ръце –
още мъничко, две педи още!
Чуй как тупка в небето сърце
и брадата си облакът пощи.
А от нея балони летят –
сини, морави, жълти, лъчисти
за деца непораснали, в цвят
на усмивки за възрастни, вижте!
Закачи се за моя балон!
Нарисувах ти люлка на двора,
върху нея – пет стълби на слон
и оттам полети над завоя!
Аз ще чакам на другия лист
при петлето от захар червено.
Вече спомни си как се лети –
скачай, светне ли морско-зелено! 😊
© Todos los derechos reservados