25 mar 2020, 15:08

...и разказва в съня ви - за мен... 

  Poesía » Filosófica
302 6 8

Научете ме, птичета бързащи
как да сбирам трохи доброта,
и от кал и от сламчици - свързващи,
да направя гнездо на света.

 

Търпеливо и вещо учете ме,
с неукрепнали още крила.
И да бъда от вихър поеметена,
разкажете - каква съм била.

 

Как раздадох перцата си - белите,
и гнездо на надеждата свих.
Перушината не е за смелите.
По перце и по стих подарих.

 

Всички с обич от мене закичени,
ще забравят и смърт, и тъга.
След последен урок - по обичане,
лъч ще стана и цвят, и дъга...

 

Пълнолуние. Месец. Огромен е.
Топъл дъжд ромоли - упоен.
Песен птича, в просъница спомен е,
и разказва в съня ви - за мен...

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??