14 nov 2011, 10:29

И вечна, и грешна 

  Poesía
1259 1 32

 Къде я намери такава проклета

 да мрази цветята и слънцето даже,

 да носи греха си дълбоко в сърцето

и с вечност рогатият дявал накаже.

 

 Къде я намери такава чепата

денят ти да ръфа до вечери късни,

 да дъвче душата ти цяла в устата

и да я изплюва на късчета мръсни.

 

 Къде я намери толкова сложна,

че простото нейде съвсем се изгуби,

тя даже и в себе си е невъзможна,

а с тебе направо цинично е груба.

 

 Дали я намери, и Господ не знае-

 такова животно в Рая не се среща.

 И както я гледаш тя все по-сама е-

 проклета да бъде и вечна, и грешна.

© Николина Милева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??