22 sept 2010, 0:35

Идвам - новият човек 

  Poesía » Filosófica
540 0 8

Аз във хаоса се скитам

на всемира неразбран.

От звезда една политам

в моя земен океан.

 

Чак от извора на Тангра,

в изначалния ни век,

ожигосаният с дамга –

идвам – новият човек!

 

Да пробудя съвестта ви

и в свещената война

в паметта ви миг остане,

миг от славни времена.

 

С тях в студените ни зими

тежестта да понесем.

Да ни има сто години,

сто по сто – да бъде Ден!

© Иван Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??