22.09.2010 г., 0:35 ч.

Идвам - новият човек 

  Поезия » Философска
535 0 8

Аз във хаоса се скитам

на всемира неразбран.

От звезда една политам

в моя земен океан.

 

Чак от извора на Тангра,

в изначалния ни век,

ожигосаният с дамга –

идвам – новият човек!

 

Да пробудя съвестта ви

и в свещената война

в паметта ви миг остане,

миг от славни времена.

 

С тях в студените ни зими

тежестта да понесем.

Да ни има сто години,

сто по сто – да бъде Ден!

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??