31 mar 2010, 14:03

Игра 

  Poesía » Para niños
529 0 9

Жабчо днес си има нов другар,
там под дъб вековен, стар,
с малък буболеч се запозна
и започна дружната игра.

Цяла сутрин гониха мухи,
после буболечето се скри.
Криеницата, игра известна,
и на всички доста интересна.

В малка дупчица се свря,
затаи дъха си, онемя.
Легна настрана, не шава,
няма лесно да се дава.

Докато си мислеше така,
сладко буболечето заспа.
Жабчо цялата поляна преобърна,
нигде буболечето не зърна.

Ах, къде, къде ли се е скрил
тоз немирник толкоз мил?
Няма го дори на тази вейка,
нито пък под каменната пейка.

Ето, пак остана без другар,
тук под този дъб вековен, стар.
Тъжен и с наведена глава,
Жабчо бавно тръгна към дома.

© Галя Николова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??