26 feb 2013, 18:47

Икона 

  Poesía » Otra
532 0 1

Такава нежна, съцветие също.

Красотата прониква през нея.

Започва  ликуваща да се слива

със  света, в който живее.

 

Докосната милион  пъти и

никога неразлюбена.

Танцува в страстен триптих,

нападната от журналисти.

 

Тя разбира, че е на върха,

но това не е достатъчно,

за да бъде щастлива.

 

Икона – самата скука.

А  душата е някъде далече.

Посърнала, тиха и погълната от мисли.

Защо ли ù липсва  жалост?

 

Та това е икона, за  Бога!

© Симеон Пенчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Аз имам такава икона и затова съм близо до бога
Propuestas
: ??:??