До вчера бяха татуирани
единствено онези,
били със дрехи, но раирани
и от затворите, излезли.
Днес, всеки втори е със татус.
Наперено върви,
изпъчил социален статус
на шарени гърди.
Не искам и не претендирам
за някаква превенция.
Ала и смисъл не намирам
в съседската конвенция.
Започнаха да се създават
семейства от мъже. По двама.
Навярно и се състезават,
от тях, кой да е все пак, мама.
А аз се чудя и се питам,
и днес тотално съм объркана:
Успях ли да се превъзпитам,
или самата аз съм сбъркана?
© Мари Елен- Даниела Стамова Todos los derechos reservados