6 may 2014, 13:01

Импресия 

  Poesía
502 0 5

Такова ми е щастието - разплакано

от радост,

от тъга,

от миг неизживян,

от преживян,

от ласка, 

от надежда,

без надежда,

такова ми е щастието, Приятелю.

 

И в ден смрачен,

и в светла вечер,

щастлива съм, Приятелю.

 

 

Като лудите на спирката,

на която отдавна не спират

автобуси и хора,

като безхлебните,

с къшей в ръцете,

като гълъбите,

които все търсят стрехата.

Като децата,

непознали майки,

радващи се на случайна прегръдка.

 

 

Познаваш ли ги, Приятелю?

Виж ги -

срещу теб на спирката -

гълъби,

безхлебни,

ничии деца -

радват се на дъгата,

слязла над измития град.

Щастлив ли си, Приятелю?

© Мая Тинчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??