30 mar 2018, 19:48  

Импресия 

  Poesía » Del paisaje
474 5 12

 

                в памет на Петър Алипиев

 

В този изящен момент,

откровен и празнично жив,

небе ти рисуваш над мен.

Пейзажът е търсен мотив.

 

Идваш жадуван и млад,

в очакване на нов дъжд.

Тръгва в нестроен парад

с вятъра светлата ръж.

 

Изгрев на слънце тъче

пъстроцветна дъга...

Нейде запява щурче,

загърбило зимна тъга.

 

Младост в пробуда цъфти

и връзва сочен плод.

Поляна на здравец дъхти –

спомен от селски живот!

 

На залез денят е лъчист:

и всичко това

рисува света мъдър и чист –

с твоите тихи слова.

 

 

 

© Стойчо Станев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??