30.03.2018 г., 19:48 ч.  

Импресия 

  Поезия » Пейзажна
473 5 12

 

                в памет на Петър Алипиев

 

В този изящен момент,

откровен и празнично жив,

небе ти рисуваш над мен.

Пейзажът е търсен мотив.

 

Идваш жадуван и млад,

в очакване на нов дъжд.

Тръгва в нестроен парад

с вятъра светлата ръж.

 

Изгрев на слънце тъче

пъстроцветна дъга...

Нейде запява щурче,

загърбило зимна тъга.

 

Младост в пробуда цъфти

и връзва сочен плод.

Поляна на здравец дъхти –

спомен от селски живот!

 

На залез денят е лъчист:

и всичко това

рисува света мъдър и чист –

с твоите тихи слова.

 

 

 

© Стойчо Станев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??