3 abr 2009, 8:53

Искам 

  Poesía » De amor
554 0 4

Един прозорец с мъка ще нахрани с въздух стаята.

Трябва да отворя всичките крила!

Искам в нощта да се покажат рогите на мрака

и над покривите да закрещи луна!

 

Искам навън да потеглят пътеките

и дърветата да заприказват;

с трепет да отворя вратата

за този, когото очаквам.

 

Искам да прекрачи той прага ми!

След дългия път от праха да го измия с ласки;

да изпишат тъмното на стаята

 телата ни във прегорели краски...

 

                            ***

 

Но утринта ще ни подкара властно.

С пастирски песни ще ни отведе

на бита в проскубаното пасбище

и пътят пак ще го призове.          

 

И тогава отново ще тръгнат пътеките

и дърветата ще заприказват,

но ще се затвори вратата

след този, когото очаквах!...                                                                           1997 г.

© Радослава Антонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??