23 may 2019, 17:42

Истина 

  Poesía
634 4 5

 

Посредствените хора са дребнави,
отровени от злоба, завистливи,
умиращи от чужд успех и слава
и от провалите на другите щастливи.

 

Посредствените хора не разбират:
талантът е благословен от Бога.
Успехът е упорство, труд неспирен...
Да проумеят тази истина не могат.

 

И с чужди мисли правят се на умни.
Все себе си за прави определят...
Глупакът е с претенции към другите.
А умният вината търси в себе си...

© ВАНЯ СТАТЕВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??