23.05.2019 г., 17:42 ч.

Истина 

  Поезия
617 4 5

 

Посредствените хора са дребнави,
отровени от злоба, завистливи,
умиращи от чужд успех и слава
и от провалите на другите щастливи.

 

Посредствените хора не разбират:
талантът е благословен от Бога.
Успехът е упорство, труд неспирен...
Да проумеят тази истина не могат.

 

И с чужди мисли правят се на умни.
Все себе си за прави определят...
Глупакът е с претенции към другите.
А умният вината търси в себе си...

© ВАНЯ СТАТЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??