12 dic 2020, 14:43

История за забранена любов 

  Poesía » De amor
642 1 0

Залюбили се две души

с най-чистата и истинска любов.

Любовта всеки може да изкуши...

Обещали си да са заедно до последен зов.

 

Но когато хората разбрали

за тяхната предана любов,

всички оръжия наоколо събрали

и тръгнали срещу тях, сякаш на лов.

 

Трябвало да ги разделят -

двойката вършела прегрешение!

Те първо отказали да се предадат,

но това било най-правилното решение.

 

А какъв бил проблемът?

Защо хората ги преследвали ожесточено?

Тяхната любов попадала в графа забранена.

Да се обичат не било позволено.

 

Но кой и защо е забранил?

Причината и досега не знаем...

Защо любовта им убил,

може само да гадаем.

 

Дали заради някакво различие

във възраст, раса, или еднакъв пол?

Но разделили ги...

Трябвало да спазват благоприличие!

И сякаш им забили кол

 

в сърцата. И в душите нежни.

И двойката потънала във скръб.

И дните им станали безнадеждни.

На любовта обърнали гръб.

 

Накрая били разделени.

Заради обществото. Хората... И всички.

Две души и две вселени

останали една без друга, сам-самички.

 

********

Но любовта винаги побеждава

- въздига се над човешката злоба.

Макар обществото да ги разубеждава,

тяхната любов останала вярна до гроба.

 

И никой не успял да убие

тяхната любов безкрайна...

Защото нямало как да ги разкрие -

вече пазели я в пълна тайна.

 

Накрая разрешили спора

и заживели те щастливо,

далеч от "праведните" хора

и от обществото неразбрано, завистливо.

 

Оттогава крият своята любов.

Тази забранената.

Много по-истинска и чиста

дори от "позволената".

© Татяна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??