17 feb 2010, 10:54

Ивана и седемте великана 

  Poesía » Para niños
624 0 7

Имало едно време хубава мома Ивана

и... седем великана.

Великаните пазели Ивана,

а пък тя се грижела за тях засмяна.

Да ги нахрани били нужни седем казана,

седем казана и седем бика,

седем каруци със зеленчуци.

Торба черен пипер, сол цели буци.

Седем пити месела Ивана,

всяка висока ча-а-а-к  до тавана.

Много дърва трябвали за седем печки.

Седем дена дърва носели

седем коня, по-силни от мечки.

Добре, че в морето

се къпели седемте великана.

Черно го кръстили оттогава

и до ден днешен това име остава.

© Иван Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??