Имало едно време хубава мома Ивана
и... седем великана.
Великаните пазели Ивана,
а пък тя се грижела за тях засмяна.
Да ги нахрани били нужни седем казана,
седем казана и седем бика,
седем каруци със зеленчуци.
Торба черен пипер, сол цели буци.
Седем пити месела Ивана,
всяка висока ча-а-а-к до тавана.
Много дърва трябвали за седем печки.
Седем дена дърва носели
седем коня, по-силни от мечки.
Добре, че в морето
се къпели седемте великана.
Черно го кръстили оттогава
и до ден днешен това име остава.
© Иван Иванов Всички права запазени