27 mar 2021, 9:13

Из гората броди 

  Poesía » Para niños
1251 4 20

Из гората броди сам

тъй наперен и голям,

с остри лапи, сив кожух,

да ловува слязъл тук.

 

Чува агънцата блеят,

играят дружно и лудеят,

пораснала е веч тревата,

пролет пукна във гората.

 

Потрива лапите доволно,

но издаде звук неволно,

на Шаро ушите му големи,

стадото спаси навреме.

 

Заканата на Шаро чул,

снижи се ничком до земята,

на лапите си после плю

и се шмугна във гората.

 

Край полянката красива

играе зайченцето сиво,

свит в шубраците на лък

го дебне единакът? /Вълк/

© Миночка Митева Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Горска пролет »

6 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??