Днес съм някак красива. За някой...
Празник празнувам с поредната водка.
Не чувам, когато крещите ми: „Бягай!”,
имам си свой път и своя походка.
Днес съм много сговорчива жена.
Я питай водката! От вчера сме на „ти”.
А ти какво? За теб „коза”, „овца”...
С козата да говориш?! Я ме остави!
Днес си имам сериозна компания.
Със чашката си се разбираме чудесно.
Изслушва ме, търпи и слабостта,
и, знаеш ли – омайва ме далеч по-лесно.
Днес... Днес съм много пияна жена...
Чувствам се тъй, сякаш съм във лодка.
От утре ще премина на боза.
Но утре. Днес ще пия водка.
© Анна Станоева Todos los derechos reservados