Избор на посока
(или удобни за изстрели)
Когато думите са плоскост за катерене,
не е ли по-добре да замълчим.
Да се погледнем и да си повярваме, че...
без нападение да се победим.
Ръцете могат да не бъдат брони,
очите да не търсят вина,
ни пробойни, удобни за изстрели,
а тихи, ключар за сърца.
(когато думите
ръцете могат
плоскост да бъдат
катерени брони,
не е ли по-добре с очите
да замълчим,
да не търсим вини,
да се погледнем с пробойни,
да си повярваме - удобни за изстрели,
че без нападение, а тихи
можем да се победим
като сърца, без ключар.)
05.05.2011
© Боряна Todos los derechos reservados
Стига да искаме!
Хубаво стихотворение!