25 feb 2008, 0:58

Изборът: Ламята 

  Poesía » De amor
707 0 0
 

 

„Какво си избираш -" - ме попита феята, -

„да обичаш или да бъдеш обичана?"

Тя не каза, че любовта е безсилна,

неконтролируема и прозаична,

към погрома безразлична...

 

 

Изборът

 

Денят открехва тихо врати

и лицето ми попива меките лъчи,

що слънцето щедро спуща върху ми

и нежно отмива сънища бледни.

 

Подир час или два, още несломена,

ще пристъпя в тъмната сграда,

дето един извор с два чучура има,

там, де тече вода и жива, и мъртва.

 

Тайно ще поглеждам всяка сянка

за твоя силует на дива котка,

за тез' очи мрачни и пръскащи искри,

в сърце ми все забиват те игли.

 

Ела, ламьо! Аз не съм рицар

в блестящи доспехи,

копие аз още имам,

но виж тез' ръце почти заскрежени!

 

22. I. 2008

Цикъл 5

© Кера Господинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??