17 jul 2023, 6:56

Изборът на човека между телесния рай и ад 

  Poesía » Filosófica
834 0 0

В този разказ ще се запознаете с една далечна страна, 

в която думите имат своята цена. 

В началото на своя живот

всеки получава по един милион.

Думите, с които човек назова дадено понятие, 

не са смятани за достъчно важни, че да струват състояние. 

Обаче в един момент, 

хората се сблъскват с проблем.

Появяват се две опънати шатри, 

със старателно надписани знаци:

"Изберете своите подправки,

с които в живота Ви ще вметнете добавки".

 

В приветливата шатра пише,

че когато тук човек се отбие, 

той лесно може се сдобие

с любовни слова и милувки, 

които са на всички много чужди, 

но струват по една монета всеки път, 

в който можеш да избавиш някого от смърт. 

Във втората обаче, 

се наблюдава просто паяче.

Там човек може да си закупи

вместо обич и целувки, 

обиди, които разрушават всички други думи. 

Но защо тогава това място тъне в забрава? 

Нима хората не искат слава?

Всъщност нека се насочим към етикета,

който спира вътрешно човека :

"999 999 монети"

 

При проста аритметична сметка се разбира, че пари има ли, има. 

Обаче среща ли цена, 

с която да се купи любовта? 

Която няма да ти позволи, 

 да изкажеш своите чувства от зори? 

Да кажеш на любимия до теб, 

че ще го обичаш всеки ден? 

Но човек дори да избере вредата, 

може да изпита ползата от словата.

Макар милувката да го разори,

духовно той ще се извиси. 

© Mihaela Doichinova Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??