29 mar 2021, 18:12

Издънка 

  Poesía
253 2 2

Всяка нова издънка
от дървото на двора,
е стремеж специфичен -
там във общия корен.
За живот по-различен,
не по старите догми -
всеки бърза да къса,
да изтръгне в зародиш...


Остави ме да цъфна
дива бяла глогина,
само щастие нося -
без драскотина.
Но когато усетя, 
че душата ми гине,
там дето мина
нищо не никне.
 

© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??