2 sept 2016, 12:13

Изгревът и нощта 

  Poesía
577 1 1

В изобилието на тъмнината

свещта мига в нощта лоша,

в ъгъла на паметта крилата –

една мечта моли за прошка.

 

Небето черно има светъл тен

преди изгревът да е осъмнал,

а зората кръщава идния ден –

с топла усмивка нежно сънна.

 

Догаря нощта в меката заран,

а слънцето в мечтата блести,

новият изгрев на нощта стара

завещава последния си стих.

© Никица Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??