Изкачвам си годините.
По стълбицата мъдрост.
Вхлади студа на зимите
жарта на мойта дързост.
Мечтите ми - омайните,
се влюбиха във вятъра.
Понатежаха стъпките.
Безкрили рамената ми.
Омръзна ми театъра.
За полети към слънцето,
жигосаха ме бръчките.
Спечелих си приятели.
Предадоха ме чувствата.
Въпроси незададени -
родиха се във отговор.
Обръщам огледалото.
Пречиствам се.
Във светлината на душата си.
© Мариета Вълчева Todos los derechos reservados