На приятел, любима и дете
аз искам, искам все така да давам
примамливите, идващи с трепет
зрънца желана радост...
И в дни на разлъка, мъка и горест
моята човешка съвест
не ще се отделя от мен...
От магическия мирис
на родопското небе,
от мълчанието
на родната природа - мисля -
всичко туй съм наследил...
Трезвият житейски опит преценил,
сякаш винаги дете съм бил,
аз все още горя ли, горя...
© Айдън Софуев Todos los derechos reservados