Писна ми.
От хора неразбрани.
От такива, дето искат,
а не знаят как се ближат
рани.
Как се става след нокаут,
когато живота те е хвърлил
в аут..
Писна ми от преуспели,
жадуващи за слава.
От такива,дето нямат
мозък в празната си глава.
От мегаломани, тарикати,
генерали с ордени, с медали.
С меки китки. Всякакви вандали
Толкова ми е самотно...
Като Робинзон Крузо
до острова със канибали.
Май че, всички тук са
взели-дали.
Но това е моята Вселена .
Всичко тук е сиво,
а не зелено.
Така че, кой съм аз,
та да ви диря сметка.
И дали човек съм
щом създаден съм
във епруветка?
© Живко Делчев Todos los derechos reservados