31 ago 2011, 16:00

Жадни очи 

  Poesía » Civil
594 0 4

Защо ли вече не се усмихвам неволно,

очите ме издават тревожно,

защо ли лете все тъй тъгувам самотно,

за всяко чедо родено копнежно.

 

Защо ли вече не викам неволята,

за да "преброим дивите зайци,"

защо ли прехраната им е толкова сложна

и са побягнали техните майки.

 

Защо, човече, да съм добра, омръзна ми вече,

очите ме издават сълзливо,

не, зима иде с ветрец режещ,

на всяко чедо ще дам огниво.

© Мариола Томова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??