22 ene 2009, 21:05

Жадуван край 

  Poesía
687 0 25

Зората отваря щастливи зеници

и слънцето пали свойте лъчи,

с надежда поглеждат първите птици,

жадуват то бързо снега да стопи.

 

Макар и царица все още на трона,

прибира си зимата свойте игли,

опърпана гледа свойта премяна -

парцалени, мръсни, снежни следи.

 

Капчукът запява своята песен,

на клоните вятърът дава мечти,

стрелкат се птици в свода небесен,

всички бленуват за топлите дни.

 

© Сеси Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??