23 oct 2007, 13:47

ЖЕНА 

  Poesía
1059 0 7
 

ЖЕНА


Лицето и е разорана нива,
бразди на времето, родили плод.
Земята там е отразила
преходността, наречена живот.

Поглед, отразяващ океана,

пристан за изгубени платна.

Ръце  - обрулени са клони,

подслон дарили в нощта.
Тялото й  помни страсти,
(храм за нейните деца)
,
приведено, то още тръпне
от спомена за близостта.
Приведено, но не сломено
в поклон пред
нашата земя,
отмерва ударите на сърцето
в очакване на вечността.


Образ - на рисувана икона.

Хиляди съдби в една душа.

Блудница или мадона,

да запазим свято името - Жена.

© Петя Данаилова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??