19 nov 2010, 14:00

Жените 

  Poesía » Filosófica
638 0 2

Ж Е Н И Т Е

 

Жените на Яворов

 

 

Лора и Мина

 

 

са сянка в ритъмен валс.

 

 

За тях са редили словата

 

 

измислени.

 

 

След тях е оставал

 

 

пътят на страх.

 

 

 

 

Защо ли в живота

 

 

на всяка жена

 

 

мъж смело реди пледоари,

 

 

а после с пистолет

 

 

или отрова в ръка

 

 

изтрива копнежи

 

 

в предсмъртни слова.

 

 

 

 

Понякога тайничко

 

 

спирам да мисля

 

 

и в песен душата ми

 

 

издига се в ход.

 

 

А всяка жена

 

 

дали е обичана?

 

 

Или е поела

 

 

своя кръст и хомот!

© Събина Стефанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??