Врабката роди врабчета,
с малки тънички крачета.
Сутрин слушам приглушените им гласчета,
сякаш са весели звънчета.
Те са свити в малкото гнездо,
неотдавна изплетено на покрива то.
Хубаво е гнездо да има над родната ти стряха
и в него весело да пърха млада врабка плаха!
Тя се грижи за своите чеда,
нейният живот - това са те сега!
Ще пораснат малките врабци,
ще обиколят гори и планини.
Отгледани под майчино крило,
в едно изплетено гнездо.
© Анета Боянова Todos los derechos reservados