Всеки ден се ражда нов живот.
Какво съдбата му е отредила?
Дали ще е бохем или пък скот?
Дали ще е жестока или мила...
Годините минават, стават шест.
"Ученик ще бъдеш вече..."
родителите носят тази вест,
станал си пораснало човече.
Годините минават - седемнадесет.
Любов - животът е от нея движен.
И сякаш вчера беше на петнадесет.
Живот, живот, така безгрижен...
Годините минават - двадесет и пет.
И мислиш си, че "Вече сме големи";
"Животът не е лек, но няма как, напред"
и "Откъде излязоха пък тез проблеми?"
Мислите прекъсва плач - на новия живот...
Какво съдбата му е отредила?
Дали ще е бохем, или пък скот?
Съдба, бъди поне със него мила...
© Бобо Todos los derechos reservados