25 jun 2007, 1:28

Животът 

  Poesía
462 0 6
Хлябът пораства, докато слуша
на земята жадния зов.
В Маята на топло се сгушва
и това се нарича... любов...

А после, при суша, дори
не му прави сметка,
спомня дълбоки дивни гори -
земна вълшебна гледка.

Жетва е сега, на вълни
житото тръпне, запява.
Свирят му нощем щурци,
заран го слънце огрява.




И видял Твореца,
че не бива жена да е сама.
И създал другаря и... и...
версията станала
великолепна.

Опорни думички.

Матрица, материк... мая.
Спомен, сметка... слънце.

21-22.06.2007 г.

© Мери Попинз Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??