9 mar 2010, 16:10

Как бих желал да бъда политик 

  Poesía » Civil
448 1 2

Как бих желал да бъда политик
във нашата Родина мила, драга.
Бих бил добър, защото съм циник
и роля на Месия ми приляга.

Пред хората изтупан във костюм,
избръснат гладко, с непринуден смях
ще демонстрирам своя светъл ум
и притчата, че аз съм част от тях.

На всеки избирател късче пай
ще обещая. Като първа лепта
по пътя към очаквания рай
ще дам талон с магически рецепти.

Ще си нароча злонамерен враг
виновен за народните проблеми –
по този начин просто няма как
да бъда бос по щекотливи теми.

И с пълни шепи сладостен елей
ще лея – със цистерни, не на капки,
дордето се превърна в чародей
с магична пръчка и вълшебна шапка.

Тогава всички ще повярват в мен,
ще бъда аз кумирът на тълпите.
Какво от туй, че после заменен
от друг ще бъда. Пачките с парите

във банката надеждно ще стоят,
направени от българските кожи.
Защото тук цени се не умът,
България да вярва само може.

© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря!
    Всяка прилика с реални лица е случайна!
  • "България да вярва само може."-това трябва да ни е национално мото,наистина хем тъжно,хем смешно,но си е самата истина,то не напразно е казано "Рибата се вмирисва откъм главата".Превърнаха ни в жалка държавица...И все пак чудесно си го написал.
Propuestas
: ??:??