Как бих желал да бъда политик
във нашата Родина мила, драга.
Бих бил добър, защото съм циник
и роля на Месия ми приляга.
Пред хората изтупан във костюм,
избръснат гладко, с непринуден смях
ще демонстрирам своя светъл ум
и притчата, че аз съм част от тях.
На всеки избирател късче пай
ще обещая. Като първа лепта
по пътя към очаквания рай
ще дам талон с магически рецепти.
Ще си нароча злонамерен враг
виновен за народните проблеми –
по този начин просто няма как
да бъда бос по щекотливи теми.
И с пълни шепи сладостен елей
ще лея – със цистерни, не на капки,
дордето се превърна в чародей
с магична пръчка и вълшебна шапка.
Тогава всички ще повярват в мен,
ще бъда аз кумирът на тълпите.
Какво от туй, че после заменен
от друг ще бъда. Пачките с парите
във банката надеждно ще стоят,
направени от българските кожи.
Защото тук цени се не умът,
България да вярва само може.
© Ангел Веселинов Всички права запазени
Всяка прилика с реални лица е случайна!