8 jun 2018, 8:27

Как плаче тишината 

  Poesía » De amor
872 2 1

Как плаче тишината
 

С какви очи е, питаш, тишината?
С очите на любимия ти мъж,
затръшнал преди мъничко вратата,
нехаещ, че вали проливен дъжд.

 

А как ухае, питаш, тишината?
Попила е дъха му с всяка вещ,
с големи глътки пила от вината,
трептяща със догарящата свещ.

 

В тихото усещаш си душата,
как свита е от болка, но мълчи.
Обича да разплаква тишина,
но все са сухи нейните очи!

© Евгения Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??